Bambooooo!

Installatie, 2013

Bamboe, plastic, tape - dim variabel

Een bouw 3-daagse voor jongeren van alle leeftijden met bamboe, colsonbandjes en Tesa-tape. Gevolgd door een parade door de straten van Antwerpen Linkeroever.

Atelier bedacht in opdracht van theatergezelschap Laika op het jongerenfestival Blok-Bloc.

bamboo 1

bamboo 5&6

Piknik horrifik I

Theater, 2012-2013

Voorbereidende fase van het artistieke en culinaire theaterproject Piknik Horrifik in samenwerking met Laika, Theater der Zinnen. In de vorm van intensieve ateliers in Le Channel, Lieu de Vie Artistique, in Calais werd een eerste onderzoek gedaan naar de verbeeldingswereld van Hiëronymus Bosch. 

Er werd geëxperimenteerd en geïmproviseerd rond de picknick als paradijselijke setting, rond de iconografie in de werken van Bosch en rond het idee van een culinaire triptiek die van paradijs overloopt in hel. 

Het uiteindelijke resultaat was een voorstelling gemaakt en gespeeld door 25 amateurs, samen met Peter de Bie, Michiel Soete en Elke&Bruno.


Piknik 1

Piknik 2

Matterhorn

Sculptuur, 2012

Hout, plastic - dim 120cmx100cm

Een nostalgische theaterzitbank met 3 zitjes verbouwd tot een gedenkplaat voor Matterhorn, om het nieuwe gebouw in te huldigen waar de theatergezelschappen Laika, de Roovers en Muziektheater Transparant hun nieuwe werking hebben vanaf het najaar 2014.

matterhorn 1

matterhorn duo 1

De kracht van papier

Sculpturen, 2016

Stof, papier, metaal - dim 3 keer 90x90cm


kracht van papier 1

kracht van papier 2

Hier waak ik

Theater, 2014

Scenografie, dramaturgie

Monoloog van en door Janne Desmet, waarin Janne op zoek gaat naar de inbreker in haar huis. Een samenwerking met Janne Desmet, Johan Petit en Elke&Bruno. Een productie van Villanella/De Studio.

hier waak ik

hier waak ik 2

De uiltjes doen Jackson Pollock

Performance, schilderij, 2017

uiltjes doen pollock 1

uiltjes doen pollock 2

Eiland

Installatie, 2013
Hout, stof - 3,20m x 3,20m

We bedachten en bouwden dit modulaire systeem voor de Brakke Grond. Het is een uitvergroting van een eeuwenoude houten puzzel. Samen vormen de 16 onderdelen een vierkant van 3,20m bij 3,20m. De vormen kunnen in oneindig veel constellaties gebruikt worden als installatie, meubilair en expo-ruimte in de open zaal van het Vlaamse cultuurhuis in Amsterdam.

eiland 1

eiland 2

Wonderkind

Installatie, 2011

wonderkind 1

wonderkind 2

Sneeuwwitje en de 77 vergiften

Scenografie, 2011

sneeuwwitje 1

sneeuwwitje 2

Kunstlicht

Installatie, 2010

Een grote buitenlucht installatie georganiseerd door Magnifik. Aan 40 kunstenaars werd gevraagd om een grafisch ontwerp te maken voor een ballon van 1,5m diameter. Alle ballonnen werden opgehangen op het De Coninckplein in Antwerpen. Dit plein is niet bekend om zijn vriendelijke uitstraling. Op onze ballon staan onze beste vrienden.

kunstlicht 1

kunstlicht 2

Veldslag

Performance, 2007 en 2013

Een dans en gevecht op papier tussen tekenaars en modellen. Startpunt is een groot wit vlak waar lijven en lijnen gaandeweg door elkaar lopen. 3 uren beweging, stilstand, energie en focus leveren continu veranderende perspectieven en resultaten. Concept van Bruno Herzeele en Bart Prinsen. Dimensies variabel. Veranderende tekenaars en modellen.

Editie 1: Open Veld - Koninklijke Academie voor Schone Kunsten, Antwerpen, 2007

Editie 2: Veldslag - Brakke Grond, Amsterdam, 2013

veldslag 1

veldslag 2

Pop-up expo

Expo, 2013

8 figuren werden uit een aantal wereldlegendes gelicht om hun verhaal te vertellen in een betoverende poppententoonstelling. Elk van hen wordt door jong en oud gevierd met een groot feest in hun land van herkomst. De expo wordt vergezeld van een mooi vormgegeven doe-boek voor kinderen. Gebouwd in opdracht van het Oude Badhuis.

La Befana

Lucia

Gioco di memoria e narrazione

Boek, 2011

10cm x 12cm - oplage van 8

Een klein boekje gedrukt in een oplage van 8, met foto's gemaakt in Sorrento, Pompeï en Napoli. Het boek vertelt een visueel verhaal door gebruik te maken van het idee van een memory spel, waarbij tussen twee foto's de patronen, thema's of materialen overeenstemmen, echter zonder dat het beeld het zelfde is. 

 

gioco 1

Wensenboom

Installatie, 2012

wensenboom 1

wensenboom 2

Miss Moskou en de potloodmoordenaar

Scenografie, 2009

miss moskou 1

miss moskou 2

Cosmogolem Linkeroever

Installatie, 2011

Een Cosmogolem - een kunstwerk van Koen Van Mechelen - van anderhalve keer de standaardgrootte. Gebouwd door Elke & Bruno samen met cultuurcentrum Linkeroever, de jongeren van Linkeroever en Time Circus. Hij staat op de Scheldeoever met het beste zicht op Antwerpen-by-night.

cosmogolem 1

cosmogolem 2

In de schaduw van een boom

Theater, 2008

schaduw van een boom